Pai

Jeg begynte å lage pai for mange år siden, og fant ut at det var et greit alternativ når jeg skulle bruke opp rester. Jeg har lagd pai til koldtbord, når vi har gjester, eller til lunsj og middag. Jeg bruker rester av fisk, kjøtt, kylling eller grønnsaker når jeg lager pai.  

4 porsjoner

125 gram smør
200 gram hvetemel
2 ss vann

Smuldre smør og hvetemel, tilsett kaldt vann til det er en jevn deig. Settes kaldt i 1/2 time

Trykk deigen ut i en smurt paiform og prikk i deigen med en gaffel. Stek bunnen midt i ovnen ved 200 grader i 12 - 15 minutter, til den er gyllen.

Fyll :

150 gram bacon eller skinke i terninger. Eller hva du måtte ha av rester av kjøtt, fisk, kylling eller grønnsaker
Ha det over bunnen

Bland:

4 egg
2 1/2 dl melk
2 ss gressløk
1/2 ts pepper
Ha det over bunnen og fyllet

250 gram gulost has over til slutt

Stekes ved nederste rille ved 180 grader i ca 30 min til eggeblandingen er stivnet


Serveres med salat ved siden av